Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Halas- ja mialam w zeszlym tyg. jelitowke , mi pomogl GEMM czy GEEM z apteki , podgrzana Coca Cola i paluszki

A pisalam juz wczesniej siostrzeniec brata (2 latka) lezy w szpitalu - rotawirusy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kasiar12 takie malenstwo a juz lezy w szpitalu-wspolczuje i jemu i rodzicom
No slyszalam,ze coca cola tez pomaga na ta grype

grypa.ch/grypa-zoladkowa/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
AGA31 NANA KASIAR12 DZIEKUJE ZA DOBRE RADY SKORZYSTAM NA PEWNO MYSLAŁM ZE DZIS POLEŻĘ A TU MĘZA DOPAŁO I KONIEC LENIUCHOWANIA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
I taki link znalazlam jesli malenstwa nasze by zachorowaly na grype zoladkowaODPUKAC!

www.jelitowka.pl/kategoria/grypa-jelitowa-u-dzieci/

A to znalazlam jako srodki zapobiegawcze

Kilka dobrych rad:

-unikać ludzi, u których wystąpiły pierwsze objawy
-unikanie miejsc, gdzie ekspozycja na ten patogen jest wysoka np. przedszkole, w którym właśnie panuje epidemia.
-częste i dokładne mycie rąk, po każdej wizycie w toalecie, po podaniu ręki innym, po przejeździe komunikacją miejską-inni niekoniecznie myją ręce a w tramwaju, albo autobusie dotykamy kilku powierzchni, których dotykają przed nami inni
-używanie środka dezynfekującego do rąk, ostatnio co raz bardziej popularne stają się żele antybakteryjne do rąk bez mycia, dostępne bez recepty w aptekach, oraz w drogeriach; bardzo praktyczna rzecz, jeśli nie mamy możliwości umycia rąk, np. w czasie podróży pociągiem
-pić tylko ze swojej butelki,nie dawać łyka innym
-w okresie letnim unikać spożywania produktów na bazie majonezu, ciastek z kremem i tym podobnych
-nie brać jedzenia podawanego przez innych z ręki
-zawsze mieć w apteczce domowej dobry środek na biegunkę, np. węgiel leczniczy
-jeśli mamy małe dziecko,nie udawać się z wizytą do domu, gdzie ktoś właśnie choruje na jelitówkę, lub niedawno przechodził
-jeśli u nas w domu była “jelitówka”, po chorobie jak najbardziej wskazane jest dokładne przetarcie na mokro mieszkania/domu, elementów najczęściej dotykanych np.klamki- żeby nie zarazić potencjalnych gości
-w podróżach zagranicznych, do krajów egzotycznych należy pić tylko i wyłącznie butelkowaną wodę. Flora bakteryjna np. w Afryce, jest zupełnie inna niż ta w Europie, i niestety w zetknięciu z naszym układem pokarmowym wywoła “jelitówkę”
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja Zuzi nie szczepilam na rota, ale odpukac odemnie nie zarazila sie jelitowka (mi przeszlo w czwartek a podobno rozwija sie do 48h)...

No malenki biedny ale podobno juz lepiej mial prawie 40stopni goraczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kasiar12 to cale szczescie,ze Zuzia sie nie zarazila od mamusi
Oj ja zaszczepie chyba synka na rotawirusy bo wiem jakie to paskudztwo brrr....Chyba w maju go zaszczepie jak bede w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Halas - przede wszystkim zdrówka życze Tobie i rodzince mam nadzieje, ze jelitówka szybko przejdzie. no i witam kolezanke fanke lilu - ja tez uwielbiam te branso i wczoraj wklejalam tu linka dziewczynom zreszta zamowilam teraz sobie nowa i czeka na mnie w PL

Aga31 - my tez mamy komode z przewijakiem z Ikei w zasadzie uzywam jej tylk w nocy czasem, jak przewijam Ide i ona spi - nie chce jej wtedy rozbudzac swiatlem w lazience lazienke my tez mamy niewielka, ale kombajn na kolkach akurat nam sie rozmiarowo wpasowal miedzy szafke a kabine prysznicowa no i latwiej bo mam bezposredni dostep do wody

Daris - no na wypasie i karuzela i krzesełko Cena też niczego sobie

A my jutro znowu chyba do lekarza, bo Ida cały czas pokasłuje I niepokoje sie, bo nic nie jest lepiej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Dzień dobry
Ale naskrobałyście mamuśki.Ja juz niemusze się martwić o sprzety dla dzieci bo wszystko mam, tzn tu w Pl, w Nor mąż ma zorganizować. Ale zobaczymy jak to będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
NANA z tego co czytalam to cykl szczepien na rota ma sie konczyc do 24 tyg. zycia dziecka ( a cykl obejmuje 2-3 szczepionki doustne zalezy od firmy) . I odstep miedzy szczepieniami to chyba 4 tyg. Musialabys dokladnie poczytac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Nana tu masz komplet informacji www.powstrzymajrotawirusy.pl/default.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok